Popović: Oprezno posle Partizana

06. Okt

Sa tri boda protiv Partizana, Čukarički je bez dileme na dobrom putu da se vrati u pravi kolosek. Od sinoć je Vladana Milojevića na mestu šefa struke zamenio Zoran Popović koji je do nedavno obavljao funkciju direktora omladinske škole. Utakmicu sa Partizanom posmatrao je iz svečane lože stadiona u Humskoj u društvu klupskih rukovodilaca.

- Utakmica koja je za klub imala ogromnu važnost u momentu kad odlazi trener koji je tri i po godine bio tu. Pokazali smo da je sve što je urađeno u poslednjoj nedelji pred meč urodilo plodom. Igrači su karakterom, htenjem, željom, voljom i svojim fudbalskim kvalitetom demonstrirali veliki kvalitet. I pored svih pohvala, ne treba biti previše euforičan i potrebno je da budemo opreznin u realnoj analizi utkamice, zbog toga što je Partizan igrao bez brojnih standardnih prvotimaca, a uz to ne treba zaboraviti da nije iskorstio dva jedanesterca. Osvojena su tri boda, to je za klub u ovom trenutku bilo najvažnije. Sve ovo ističem da bismo se što pre vratali treningu i radnoj atmosferi.

Koji je plan u narednim danima?
- Prvi trenig je u četvrtak u podne. Posle sastanka počinjemo sa radom. Igrači su posle Partizana dobili dva dana slobodno i to sasvim zasluženo. Za vikend ćemo imati meč između sebe.

Koliko opterećuje kadrovska situacija?
- Imamo dosta povređenih igrača, onda dvojica su sa A timom Crne gore, tako da ne bi ulazili u bilo kakve rizične prijateljske utakmice i baš iz tog razloga smo odlučili da odigramo međusobni prijateljski susret.

Hoće li biti nekih promena među vašim saradnicima?
- U dogovoru sa vlasnikom kluba Draganom Obradovićem i sportskim direktorom Matijaševićem, za sada neće biti promena u stručnom štabu.

Upravo je Matijašević bio jedan od onih koji je sa Popovićem direktno sa stadiona gledao prvu istorijsku pobedu Čukaričkog u Humskoj. Sportski direktor nije krio zadovljstvo zbog ostvarnog rezultata.

- Značajan uspeh i važna tri boda koja ne smeju da zavaraju. Moramo da radimo još jače u narednom periodu. Zahvalio bih se Partizanu na gostoprimstvu, fer i korektnoj borbi na terenu i poželeo sve najbolje kako u nastavku domaćeg prvenstva, tako i u evropksom takmičenju.

Matijašević se osvrnuo i na pojedine medijske spekulacije kako je na zimu dogovoren transfer desnog beka Filipa Stojkovića u Crvenu zvezdu.

- Niko nas iz Crvene zvezde nije kontaktirao u vezi sa Filipom. Tako da nije tačno da je njegov transfer u Crvenu zvezdu dogovoren. Ukoliko se nešto konkretno pojavi, kao i do sada, javnost će biti informisana na vreme. Stojković je bez sumnje jedan od naših najboljih igrača. Ako se pojavi ponuda koja će zadovoljiti sve strane, sigurno da ga nećemo kočiti u odabiru nove sredine za koju verujemo da će ipak biti u inostranstvu - poručio je Matijašević.

Čukarički u 13. kolu Superlige Srbije igra na svom stadionu protiv Jagodine.