Pri vođstvu Čukaričkog prekinuta poslednja kontrolna utakmica na Kipru
10. Feb

Poslednja, šesta kontrolna utakmica Čukaričkog na Kipru protiv rumunske Olimpije prekinuta je u 79. minutu pri vođstvu našeg tima 1:0.

Čukaricki je bio bolja ekipa sve vreme susreta i postigla je gol u 26. minutu. Tad je je posle odličnog kornera Docića Fofana glavom poslao loptu u mrežu protivnika.

Rumuni su sve vreme bili grubi, nervozni i kao da su samo čekali da prekinu utakmicu. Tražili su penal, odnosno sudija nije reagovao na očigledno simuliranje njihovog napadača već je pokazao na korner desetak minuta pre kraja, pa je strateg rumunskog drugoligaša povukao svoje igrače sa terena. Protivnički trener je od početka pokazivao nervozu i u jednom trenutku izazvao žestok verbalni sukob svih članova oba stručna štaba.

Priliku je imao naš Mehmedović na asistenciju Fofane u drugom poluvremenu da udvostruči prednost, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ukoliko računamo i ovu utakmicu protiv tima iz Satu Marea, Čukarički završava kiparsku fazu priprema sa četiri pobede (Atlantas 4:2, Spartak Moskva B 6:0, Rubin B 4:1, Olimpija 1:0), jednim remijem (Ural 1:1) i jednim minimalnim porazom od poljske Arke.

ČUKARIČKI: Pajović - Radić, Kopitović, Lagator, Živković - Docić - Milojević (Mehmedović), Regan (Šarić), Matić (Tomić), S. Jovanović - Fofana.

OLIMPIJA: Anka - Durus, Valter, Murešan, Ivhas, Onikas, Silviju, Krauš, Erdei, Vojku, Favr.

Ekipa se sutra u jutarnjim časovima vraća u Beograd, a 18. februara dočekuje Javor u nastavku domaćeg prvenstva.