Lalatović: Ekipa se primetno trgla, ali treba još rada
15. Feb

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović ocenio je da se ekipa sa Banovog brda primetno trgla tokom pripremnog perioda, kao i da treba još rada da se dostigne nivo kom teži.

„Nadam se da je ekipa spremna za nastavak prvenstva iako 30 dana nije dovoljno da se poprave sve mane. Najveći problem je defanziva, koju smo nadam se popravili. Bili smo efikasni na pripremama, ali treba još rada da sve deluje kako hoću. Sa utakmicama sam zadovoljan, ali nisam zadovoljan nekim golovima koje smo primili iz naših grešaka. Međutim, vidi se da se ekipa trgla“, rekao je Lalatović za sajt Čukaričkog.

Tokom pripremnog perioda odigrano je ukupno devet utakmica, tri u Beogradu i šest tokom dvonedeljnog boravka na Kipru, a ostvareno je pet pobeda, jedna utakmica je prekinuta pred kraj pri vođstvu Čukaričkog, jedan nerešen rezultat i dva poraza.

Upitan da li ga je neko od igrača pozitivno ili negativno iznenadio tokom pripremnog perioda u odnosu na prvi utisak po preuzimanju ekipe pre nešto više od mesec dana, šef je rekao da ga je ceo tim pozitivno iznenadio. „Znao sam njihove mane, gledao utakmice. Niko me nije negativno iznenadio, već me ceo tim pozitivno iznenadio. Vidim da reaguju na ono što tražim od njih. Ljudi ne dolaze da gledaju utakmice kao pozorišne predstave, hoće da gledaju dobar fudbal.“Lalatović je dodao da ne očekuje više promena u ekipi do kraja prelaznog roka odnosno do petka 17. februara. „Imali smo dobar prelazni rok, ne očekujem više promena. Treba još par igrača da se dovede i siguran sam da se Čukarički od leta vraća na svoj nivo igre“.

Ekipi su se u zimskom prelaznom roku pridružila četiri igrača – bek Petar Jovanović, štoper Boris Kopitović i krilni napadači Nemanja Obradović i Darko Zorić.

U subotu, 18. februara nastavlja se domaće prvenstvo. U prvoj utakmici zimskog dela odnosno u 22. kolu ove sezone Superlige Čukarički dočekuje Javor od 17 časova i prema rečima Lalatovića iskristalisana je startna postava naše ekipe.

„Znam ko će igrati protiv Javora, možda ima nedoumice za još dva mesta, ali u suštini već se iskristalisao tim. Što se tiče povreda nema problema i mogu da računam na sve igrače. Zorić je nešto bio bolestan, ali mislim da će biti u redu do tad“.

Vezano za Nemanju Radonjića, koji je na ustupanju u Čukaričkom od Rome do 30. juna ove godine, Lalatović je rekao da da je reč o kvalitetnom i talentovanom igraču i da ukoliko bude radio kako se od njega očekuje može da bude u ekipi. „Pred njim je budućnost, treba raditi sa njim i što se mene tiče samo neka radi kako treba. Čukaričkom trebaju pozitivni momci, a siguran sam da je i on takav“.

Na pitanje o utisku o klubu sa Banovog brda nakon preuzimanja ekipe, Lalatović je istakao da su njegova očekivanja ispunjena i da je potvrđeno ono što je uvek i smatrao da je Čukarički najorganizovaniji klub u zemlji.

Šefa smo pitali i za kačket Njujork Jenkisa koji je nosio tokom pripema i koji je postao popularan i među igračima u klubu, pa je rekao da mu je koristio na Kipru kao zaštita od sunca, ali da ga neće nositi na utakmicama u Beogradu.