ČUKARIČKI - RADNIK Izjave trenera
18. Apr


Lalatović: U glavama da budemo u plej autu, čestitam Radniku

Krunić: Imali smo sreće, čestitam mojim igračima

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je nakon poraza od Radnika da su njegovi igrači emotivno ispražnjeni i da treba da se pomire sa činjenicom da igraju plej aut iako su osvojili 20 bodova u devet kola prolećnog dela prvenstva.

"Nekako da ih opravdam, iako nema opravdanja za poraz. Moramo u glavama da budemo u plej autu i odigramo preostalih šest utakmica. Čestitam gostima na osvojena tri boda. Prvo poluvreme moja ekipa je odigrala dobro, organizovano i disciplinovano, poveli i imali lepe šanse da uvećamo prednost. Međutim, neshvatljiva greška mog igrača, koji u njihovih 16 metara okrenut licem ka našem golu prima loptu i njihov igrač natrčava i pravi penal. Kad ne vidite šta se dešava iza vas lopta mora da se izbije, to moj igrač nije uradio i onda smo primili gol iz penala. U drugom delu Radnik se organizovano branio igrao na polukontru i kontru kao i sve ekipe koje dodju ovde i nismo uspeli to sve da probijemo. Onda smo primili još jedan gol, Arsenijevic je izbacio u igri jedan na jedan našeg Kopitovića. I dalje smo napadali, imali još dve lepe šanse, ali onda sledi kazna", naveo je šef.

Kako je dodao u domaćem prvenstvu svako svakog može da pobedi i igrači treba da se pomire sa činjenicom da igraju protiv klubova iz donjeg dela tabele, koji su kvalitetni i imaju dobre fudbalere koji mogu da igraju u svim supeligaškim klubovima.

"Moramo da budemo u glavi u plej autu odigramo tih šest utakmica i onda da se dobro pripremimo za narednu sezonu. Malo promenimo igrački kadar, da se nekim igračima zahvalimo, neke nove dovedemo i da jednostavno Čukarički sledeće sezone bude među prva tri, četiri tima u ligi", rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Radnika Simo Krunić je naveo da je Čukarički jedna od najboljih ekipa u Srbiji i da je njegova ekipa u prvom poluvremenu imala sreće "iako nije funkcionisalo mnogo stvari". "Pokušavali smo da pariramo Čukaričkom, iako je to bilo jako teško. Na sve moguće načine smo pokušavali da sačuvamo rezultat i na našu sreću to nam je uspelo, čestitam mojim igračima", dodao je Krunić.