Liga B timova: Rad - Čukarički 1:0
19. Apr


Čukarički je u trećoj utakmici Lige B timova izgubio od Rada u gostima sa 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Aleksandar Milanović u 79. minutu.

Obe ekipe su u utakmici na stadionu "Građevinara" na Banjici pokazale su lepu igru i pretile ispred gola, ali je pobeda pripala domaćinu. Prva šansa za "Brđane" viđena je u 14. minutu kada je udarac Milojevića na asistenciju Saše Jovanovića zaustavio Filipović. Do kraja prvog poluvremena igralo se pretežno između dva šesnaesterca, a prilike za nešto više imali su Luka Petrović u 40. i Marko Sarić minut kasnije, ali se mreže nisu zatresle. I u drugom delu na samom početku viđen je odličan šut Milojevića sa distance pri čemu se istakao golman Lazarević. U 78. minutu Šipčić, kao poslednji igrač odbrane, greši, ali Sarić to nije iskoristio. Dominantnu ulogu na terenu domaćin je pretvorio u vođstvo odnosno i konačan rezultat. Igrao se 79. minut, Busnić je sa desne strane ubacio loptu na drugu stativu, tamo se našao Milanović koji je iz neposredne blizine udarcem glavom prosledio loptu u mrežu. Mogao je Rad minut pre kraja utakmice da duplira vođstvo, ali je naš Lagator u poslednjem trenutku glavom izbio loptu sa same gol linije.


Sastavi

Rad: Filipović, Pavić, Tanasijević, Busnić, Jović, Milanović, Trifunović, Ljubinković, Petrović, Bačanin, Šipčić, a igrali su i Lazarević, Mihajlović, Dimitrijević, Gluščević i Kurjak.

Čukarički: Pajević, Radić, Bašanović, Mandić, Kopitović, Milojević, Memedović, Sarić, Lagator, Jovanović, Sošević, a igrali su i Karadžić, Petrović, Ristivojević i Vidosavljević.