Pehari dve generacije Čukaričkog na turniru u Bosanskoj Gradiški
15. Maj

Generacije dečaka 2007. i 2005. Čukaričkog osvojile su pehare na regionalnom turniru "Stars kup" u Bosanskoj Gradiški. Naši desetogodišnjaci, koje predvode trener Dragoljub Bešević i asistent Dragan Sredojević doneli su u klub pehar za prvo mesto, a dvanaestogodišnjaci koje treniraju Marko Martać i Aleksandar Tomović za treće.

Jednodnevni turnir održan je u subotu 13. maja i prema rečima Beševića odlično je organizovan, jer su sve utakmice odigrane na terenu sa prirodnom travom u lepom ambijentu i pred popunjenim tribinama.

U generaciji 2007. takmičilo se 20 ekipa, među kojima tri iz Srbije odnosno pored naše bile su i beogradska Crvena zvezda i Meridijana iz Novog Sada. Čukarički je pobedio u svih sedam odigranih utakmica i ekipa je postigla ukupno 31 gol, a primila samo jedan.

U grupnoj fazi takmičenja odigrane su četiri utakmice odnosno naša ekipa je pobedila ŠF Bubamara (Novi Grad) 3:0, FK Rekreativo (Banja Luka) 9:0, BSK (Banja Luka) 1:0 i Akademiju fudbala Sporting (Teslić) sa 13:0.

U četvrtfinalu takođe je upisana pobeda naše ekipe, kao i jedini primljen gol odnosno protiv ŠF Prijatelji (Brod) rezultat je bio 3:1. Međutim, u polufinalu pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 i to je treći turnir za redom na kom Čukini desetogodišnjaci pobeđuju poznatog rivala. Trener Bešević kaže da je finalni meč bio najkvalitetniji na turniru, a pobeđen je domaćin FK Stars (Bosanska Gradiška) sa 1:0.

Za najboljeg strelca turnira proglašen je fudbaler Čukaričkog Mihajlo Cvetković, a za najboljeg golmana naš Jovan Miladinović. Treneri Bešević i Sredojević na dvodnevni put poveli su 14 igrača i svakom je pružena prilika da se pokaže na terenu.

Evo i sastava Čukarički 2007: Jovan MIladinović, Vladan Čarapić, Mateja Krstić, Mateja Prokopijević, Filip Umićević, Pavle Đurić, Stefan Mladenović (kapiten), Stefan Drenovaković, Mihajlo Cvetković, Veljko Pereš, Vuk Pavić, Ilija Pešić, Nikola Virijević i Aleksa Vasilić.

"Prvi put je Čukarički učestvovao na turniru u Bosanskoj Gradiški i puni smo pozitivnih utisaka. Jako smo lepo dočekani i ugošćeni. Tereni su sa prirodnom travom kao na našem glavnom terenu i atmosfera je sve vreme bila odlična. Nadamo se da ćemo ponoviti učešće na tom turniru", slažu se Bešević i Sredojević.

Podsećamo da je pehar iz Bosanske Gradiške šesti u nizu koji ta ekipa u prolećnom delu sezone donosi na Banovo brdo, jer je prethodno osvojila prva mesta na takmičenjima u Aranđelovcu i beogradskoj Borči i Rakovici, kao i treća u Požegi i beogradskom Železniku.

Dvanaestogodišnjaci Čukaričkog, koji su u Bosanskoj Gradiški osvojili treće mesto takođe su pokazali odlične igre na terenu. Pobedili su sve tri utakmice u grupnoj fazi, kao i ekipu Krajina sa 2:0 u četvrtfinalu. Izgubili su u polufinalnoj utakmici 1:0 od Vojvodine, koja je i pobedila na turniru. Čukarički je u borbi za treće mesto sa 3:0 pobedio Sport tim iz Banja Luke.

Čestitamo našim najmlađim ekipama uz želju da nastave vredno da treniraju i uče.