Čukarički danas igra pijateljsku protiv AEK u Atini
09. Nov

Fudbaleri Čukaričkog odigraće danas prijateljsku utakmicu protiv grčkog AEK u Atini. Susret sa prvim timom trenutno prve ekipe grčkog prvenstva zakazan je od 18 časova po lokalnom vremenu (17 časova po srpskom vremenu), a naši fudbaleri juče su odradili i trening na njihovom stadionu.

Dugogodišnji kapiten Čukaričkog Igor Matić izaći će na teren i tako se i zvanično oprostiti od igračke karijere.

"Biće to jedna lepa provera za nas, za moje igrače. To je i lepa nagrada za njih za sve dobro što su uradili u poslednjih 11 utakmica. Mislim da smo puno napredovali, imamo samo jedan poraz u tim mečevima. To je i prilika da vide gde su, šta i koliko mogu sa jednom ekipom koja u ovom trenutku ima puno stranaca, ogroman budžet i koja je trenutno prva u grčkom prvenstvu. Igramo na njihovom stadionu protiv njihovog prvog tima", rekao je šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović pred odlazak u Atinu.

Poveo je ukupno 19 fudbalera - 17 igrača i dva golmana, a sa ekipom sem prvotimaca koji su teže povređeni Ognjen Mudrinski, Đorđe Đurić i Darko Zorić nisu na put krenuli i Nikola Drinčić i Marko Docić zbog lakših povreda. Miroslav Bogosavac i Petar Mićin su sa mladom reprezentacijom.

"Ostalim igračima ću dati šansu da se pokažu i osete jednu ovakvu evropsku utakmicu", dodao je šef.

Na današnjem susretu u za našu ekipu igraće i Igor Matić.

"Ljudi iz kluba su mi to predložili i naravno da sam prihvatio. Matić je legenda Čukaričkog i zaslužio je da ima jednu takvu oproštajnu utakmicu protiv Aeka. Ući će u 80. minutu odnosno odigrati zadnjih desetak, jer nije u treningu, ali će se oprositi od igračke karijere onako kako zaslužuje", rekao je Lalatović.

Put Atine nije kreno ni napadač Čukaričkog Ismael Beko Fofana, koji se vratio u Beograd sa pozajmice iz Kazahstanskog Irtiša.

"Fofana je odigrao svoju poslednju utakmicu u Kazahstanu svih 90 minuta i ne želim da ga opterećujem i vodim na još jedan put. I ovako nemamo špic igrače. Ne daj Bože da se povredi. Ostaće u Beogradu i priključiće nam se od sledećeg ponedeljka u trenažnom procesu i ciklusu za Kruševac", pojasnio je šef.

Utakmica AEK - Čukarički (četvrtak 9. novembar od 18 časova po lokalnom vremenu) biće pravi test za našu ekipu tokom reprezentativne pauze, a prvenstvo će nastaviti 18. novembra kada gostujemo kruševačkom Napretku.